Досъдебното производство срещу двамата полицаи, свързани с катастрофата, причинена от Димитър

...
Досъдебното производство срещу двамата полицаи, свързани с катастрофата, причинена от Димитър
Коментари Харесай

СГП повдигна няколко обвинения на полицаите, свързани с катастрофата, причинена от Димитър Любенов


Досъдебното произвеждане против двамата служители на реда, свързани с злополуката, породена от Димитър Любенов на Околовръстния път през септември, завърши. Изготвено е разпореждане за привличане на двамата като обвинени. На единият служител на реда са повдигнати три обвинявания, а на колежката му две обвинявания по Наказателния кодекс.  

Това съобщи на брифинг ръководителят на Софийска градска прокуратура (СГП) Илиана Кирилова. Заедно с нея в брифинга присъединяване взе и заместник-градският прокурор Христо Кръстев. 

" Обвиненията са за взет рушвет, за несъблюдение на служебни отговорности и за това, че не са оказали помощ при злополуката. Обвинения за рушвет има единствено служителят на реда Г.М. Той е взел препоръчаните му от Любенов 200 лв.. Разследващите са разпитали и очевидец, с изключение на самия Любенов, който твърди, че служителят на реда е взел парите. Заедно с полицайката Л.Г., Г.М. е упрекнат и за длъжностно закононарушение - за това, че не е спрял Любенов и че двамата с колежката му са разрешили той да продължи да кара, използвал алкохол. Третото обвиняване против двамата чиновници на Министерство на вътрешните работи е за това, че не са оказали първа помощ на потърпевшите в тежката злополука четирима души ", изясни Христо Кръстев.

" Обвинението за рушвет против служителя на реда е най-тежко и той може да получи сред три и 15 години затвор и до 20 000 лв. санкция. Разследването разполага с разнообразни експертизи по случая, като ще бъде изработен опит със правосъдна поръчка до Франция да бъде разпитана и френската гражданка, която пострада при случая. Двамата служители на реда са на независимост против подписка, против тях в Министерство на вътрешните работи тече дисциплинарно произвеждане и краткотрайно са отстранени от служба ", оповестиха още от СГП.  

" Дали Димитър Любенов ще бъде упрекнат за оферти рушвет, ще преценяват прокурорите, проверяващи злополуката ", добави още Христо Кръстев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР